Pelajari Fiqh Munakahat Dari Karya Terulung Dalam Fiqh Syafie

Nak Kuasai Fiqh Munakahat Berdasarkan Mazhab Syafiei?

Tapi tak tahu nak pilih kitab dan rujukan mana?
Kami sangat faham keadaan anda sebab kami juga pernah berada pada situasi seperti anda.

Sebab itu kami datangkan 1 daurah khas untuk anda:
Bersama Tuan Guru Azri Hisham bin Abd Rahman
(Sohibul Manhal An-Nushiy)

Daurah Munakahat – Matan Zubad Ibnu Ruslan

Jom Daftar Pengajian dengan
Yuran Promosi RM89 Sekarang

Apa Yang Menarik Tentang
Kitab Matan Zubad?

1. Kitab Matan Ṣafwat Zubad merupakan karya penting di dalam fiqh Syāfi‘ī yang telah ditulis oleh seorang tokoh berwibawa abad kesembilan, al-‘Allāmah al-Faqīh Syekh Aḥmad bin Ḥusayn bin Arsalān (atau Raslān) al-Ramlī (wft. 844 H) - raḥimahuLlāh.

2. Karya ini disusun dengan nazam yang serasi, pemilihan kata yang teliti, serta dilengkapi dengan nasihat-nasihat yang membimbing akal dan hati. Nazamnya dengan jinas (Dua perkataan yang hampir serupa dari segi sebutan tetapi berbeza dari segi maksud) dan sajak, sehingga mudah difahami oleh orang yang bijak.

3. Sangat baik untuk dihafal sebagai dalil, hujah yang kuat untuk dinukil.

4. Keutamaannya tidak dapat dinafi, manakala keunggulannya tidak dapat diingkari, bahkan disaksi oleh ramai ulama berwibawa sepanjang zaman berganti.

5. Puluhan kitab syarah telah menjelaskan, ribuan kuliah telah diadakan, sebagai bukti keutamaan berzaman dan kewibawaan yang tidak tergantikan.

Di samping kitab-kitab syarahnya, kitab al-Tahrirnya juga telah diringkaskan dan disusun dalam bentuk nazam oleh al-Imam Syarafuddin Yahya al-‘Imrithi al-Syafi’i (989H) dengan karyanya yang berjudul al-Taysir fi Nazhm al-Tahrir fi al-Fiqh al-Syafi’i.

Apa Yang Menarik Tentang
Kitab Masail Muhtadi ni?

Meskipun kitab ini disebut sebagai mukhtashor (ringkasan), namun isinya sudah meliputi semua perbahasan Feqah dalam madzhab Asy-Syafi’i secara umum. 

Apa yang anda dapat setelah menyertai daurah ini?

Menarik kan?

Sangat rugi kalau anda tak sertai sekarang kerana peluang sebegini bukan selalu ada. Khas Bersama Tuan Guru Azri Hisham bin Abd Rahman

Khas Bersama Tuan Guru Azrihisham

Tuan Guru Azrihisham

(Sohibul Manhal An-Nushiy)

Biodata Tuan Guru

Latar Belakang Pengajian

Pondok Pasir Tumbuh
Universiti Al-Azhar

Antara Guru Beliau

Al Marhum Tuan Guru Haji Saleh
Tuan Guru Haji Mohammad
Syeikh Muhammad Nuruddin 
As Syahid Syeikh Imaduddin Iffat 
Syeikh Prof Dr Rifaat Fauzi 
Syeikh Rusydi Qalam Ad Dimasyqi

Pengalaman

Tenaga Pengkuliah Di Masjid dan Surau Negeri Kelantan (10 tahun)
Penterjemah Kitab Fathul Muin (Bab Jual Beli)

 

Tuan Guru merupakan bekas pelajar Pondok Pasir Tumboh. Beliau terpilih mengikuti pengajian di Kuliah Pondok yang mana penilaian kemasukan ke sana sangat ketat. Beliau aktif berdakwah, memimpin pengajian berkitab dan tazkirah di seluruh Kelantan sejak puluhan tahun. Seusai belajar, beliau terus berkhidmat mengajar dan mendidik masyarakat di seluruh Kelantan. Hasil karya beliau yang terbaru adalah Ringkasan Kitab Penawar Bagi Hati.

DAFTAR SEGERA

YURAN PROMOSI RM89 sahaja.

Kenali
Pusat Pengajian Darul Fateh

Darul Fateh adalah sebuah platform digital atas talian yang ditubuhkan untuk memberi peluang kepada semua lapisan masyarakat untuk belajar agama melalui kaedah talaqqi secara tersusun dan berperingkat. Idea untuk menubuhkan platform ini adalah untuk menyelesaikan kesukaran orang awam dalam menghadiri majlis talaqqi kitab agama kerana kekangan masa dan peluang yang ada. Dengan menggunakan platform online, semua orang boleh belajar agama tanpa terlepas mana-mana kelas dan dapat ditonton berulang kali pada bila-bila masa sahaja.

 

Untuk pengetahuan anda juga kami telah menjalankan pengajian sebanyak 30 lebih pengajian berkitab sepanjang 2 tahun

Screenshot daripada halaman senarai pengajian di dalam laman web rasmi darul Fateh.

Apa kata pelajar yang telah menyertai Kelas Pengajian Kami

" Saya amat berpuas hati dengan Darul Fateh kerana ia memberi peluang kepada saya untuk belajar agama dengan lebih mudah dan fleksibel. Saya juga boleh menonton kembali kelas-kelas sebelum ini dan menambah pemahaman saya dalam bidang agama. "
Ahmad Arif, 23 Tahun
Mahasiswa UIS
"Sebagai seorang yang bekerja sepenuh masa, saya memerlukan platform seperti Darul Fateh untuk mengikuti kelas-kelas agama. Saya amat menghargai cara penyampaian yang jelas dan mudah difahami, dan juga adanya forum diskusi yang membolehkan saya bertanya soalan."
Arifah, 25 Tahun
Graduan Universiti UIAM
"Darul Fateh merupakan platform yang sangat baik untuk orang-orang yang ingin mempelajari agama dalam suasana yang mesra dan fleksibel. Saya sangat berterima kasih kerana adanya platform ini yang membolehkan saya meningkatkan ilmu agama dengan lebih mudah."
Anas, 25 Tahun
Mahasiswa Universiti Al Azhar Mesir
"Saya memulakan pengajian dengan Darul Fateh sebagai seorang yang kurang berpengetahuan tentang agama, namun sekarang saya merasakan bahawa saya telah memperoleh pemahaman yang lebih mendalam tentang Islam. Saya amat menghargai usaha dan kesungguhan guru-guru dalam membantu kami mempelajari agama dengan lebih baik."
Amirah, 30 Tahun
Graduan Master UM

Semua testimoni ini menunjukkan bahawa Darul Fateh adalah sebuah platform yang berkesan dan memberi impak yang positif dalam bidang pengajian agama secara atas talian.

Pengajian Ini Ada Sediakan Rakaman Ke?

YA. Sudah Pasti!

Pengajian di bawah Darul Fateh menyediakan rakaman penuh untuk semua kelas-kelas yang dijalankan. Ini bermakna, para pelajar yang terlepas kelas atau ingin menonton semula kelas-kelas sebelumnya, boleh mengakses rakaman tersebut melalui platform yang kami sediakan dan menonton kembali kelas-kelas tersebut pada bila-bila masa yang sesuai untuk mereka.

Dengan adanya rakaman penuh, pelajar juga boleh merujuk semula kepada nota-nota dan bahan-bahan pengajaran yang disediakan oleh guru-guru di dalam kelas. Ini membolehkan pelajar memperdalamkan pemahaman mereka dan mengukuhkan lagi aspek-aspek yang kurang difahami dalam pembelajaran mereka.

Penggunaan rakaman penuh dalam pengajian di bawah Darul Fateh ini memperlihatkan bahawa platform ini amat mengambil berat tentang kemudahan dan kesesuaian dalam pembelajaran di dalam kalangan pelajarnya.

Bagaimanakah Bentuk Rakaman
Akan Diberikan?

Screenshot daripada halaman sistem portal pelajar yang telah dibangunkan oleh darulfateh.com

Akses Rakaman pengajian akan diberikan melalui Sistem Portal Pelajar yang dibangunkan khas kepada pelajar Darul Fateh untuk mengulangi rakaman pengajian.

1. Tontonan Rakaman Tanpa Had

Rakaman penuh yang disediakan dalam Sistem Portal Pelajar membolehkan para pelajar menonton kelas-kelas pengajian secara tanpa had. Ini bermakna, pelajar boleh menonton rakaman sebanyak mana yang mereka perlukan, pada bila-bila masa yang sesuai untuk mereka, dan setiap kali mereka ingin menonton kembali kelas yang sama.

2. Rakaman Disusun dengan Rapi Bermula Daripada Awal Pengajian Hingga Khatam:

Rakaman kelas yang disediakan dalam Sistem Portal Pelajar disusun dengan rapi, bermula daripada awal pengajian sehingga khatam. Ini membantu pelajar memahami dan mengikuti kelas-kelas pengajian dengan lebih mudah dan tersusun.

3. Fungsi Bookmark Bagi Setiap Pengajian:

Sistem Portal Pelajar juga menyediakan fungsi bookmark yang membolehkan pelajar menyimpan rekod tontonan mereka, dan melanjutkan menonton dari tempat mereka terhenti sebelumnya. Ini memudahkan para pelajar dalam memantau kemajuan pembelajaran mereka dan tidak perlu mencari-cari tempat yang mereka berhenti sebelumnya.

4. Disediakan Sijil Penyertaan Pengajian Berbentuk Digital:

Setelah menamatkan pengajian, pelajar akan menerima sijil penyertaan pengajian dalam bentuk digital. Sijil ini memberi pengiktirafan kepada pelajar atas usaha mereka dalam menyelesaikan pengajian dan dapat digunakan sebagai bukti pengalaman dan pencapaian akademik.

Dengan Sistem Portal Pelajar Darul Fateh, pelajar boleh mengakses pelbagai kelas mengaji secara fleksibel dan boleh menguruskan masa belajar mereka sendiri. Selain itu, penggunaan teknologi dalam pembelajaran membolehkan pelajar mempelajari pelbagai topik dengan lebih efektif dan berkesan, tanpa dihadkan oleh jarak atau masa.

Saya Dah Jelas,
Macam Mana Nak Daftar?

Daftar pengajian dengan ikuti 3 langkah mudah.

1. Isi Maklumat Di Borang Pendaftaran

Isi maklumat anda seperti nama, no. telefon & email di ruangan borang pendaftaran.

2. Masukkan Butiran Kad

Pilih kaedah pembayaran, anda boleh lakukan pembayaran menggunakan FPX atau melalui Kad Debit atau Kad Kredit.

3. Tekan Butang Daftar Sekarang

Tekan butang Daftar Sekarang untuk menyempurnakan pendaftaran.

Basic
RM127 RM 89
/Sampai Khatam
Silver
RM254 RM 99
/Sampai Khatam
Paling Berbaloi
Gold
RM473 RM 119
/Sampai Khatam
Normal Price (RM)
127
254
473
Promo Price (RM)
89
99
119
Kelas Live bersama Tuan Guru
Rakaman Penuh Pengajian Matan Az- Zubad Bab Munakahat (RM127.00)
Daurah Matan Safinatun Naja (RM129.00)
Ebook Tips Memilih Pasangan (RM50.00)
Tutorial Praktikal Dhobit (RM30.00)
PDF Dhobit (RM10.00)

DAFTAR SEGERA

YURAN PROMOSI RM89 sahaja.

Dapatkan diskaun RM10 dengan masukkan Kod Kupon ‘SAF10’ ketika ‘Checkout’

  • Basic
  • Silver
  • Gold
Pakej
RM89
Basic
RM99
Silver
RM119
Gold
Normal Price (RM) 127 254 473
Promo Price (RM) 89 99 119
Kelas Live bersama Tuan Guru
Rakaman Penuh Pengajian Matan Az- Zubad Bab Munakahat (RM127.00)
Daurah Matan Safinatun Naja (RM129.00)
Ebook Tips Memilih Pasangan (RM50.00)
Main Bonus D Tutorial Praktikal Dhobit (RM30.00)
Main Bonus E PDF Dhobit (RM10.00)
Daftar Sekarang Daftar Sekarang Daftar Sekarang

YURAN PROMOSI

Yuran promosi hanya sah sehingga 27 Oktober 2023

RM79 RM 45 00
Sekali Bayar Sahaja
  • Akses Rakaman Pengajian selama Seumur Hidup (Berharga RM79.00)
  • Khatam Kitab Dari Awal Hingga Akhir
  • PDF Kitab Disediakan
  • Pengajian Melalui Facebook Group Tertutup

JAMINAN PULANGAN WANG

Jika anda sudah tonton semua video daurah, belajar ilmu dan lakukan tindakan dengan ilmu yang telah dikongsikan tetapi tiada sebarang manfaat yang ada perolehi dalam masa 30 hari, kami sedia pulangkan wang anda semula tanpa banyak soal.

KAMI MENERIMA BAYARAN SEPERTI DI BAWAH: