Jangan Biarkan Ramadhan Kali Ini Berlalu Sia-sia.

Dan Mungkin Ini yang Sedang Anda Hadapi

Kami faham sangat keadaan anda dengan dunia sekarang sebab kami juga pernah berada dalam situasi seperti anda.
Sebab itu kami di Darul Fateh nak bantu anda dengan 1 solusi menarik iaitu

Memperkenalkan

Diskusi Hadis Lailatul Qadar

Tarikh Pengajian

Bermula 31 Mac 2024

Masa Pengajian

5.00 Petang - 6.00 Petang

Medium Pengajian

Pengajian berlangsung di Zoom Tertutup

Apa Yang Menarik Tentang Kitab Fathul Bari ni?

1. Sebuah karya agung dalam khazanah ilmu Hadis yang dikarang oleh al-Hafiz Ibn Hajar al-A’sqalani.

2. Disifatkan sebagai sebuah syarah atau huraian bagi Sahih al-Bukhari yang paling lengkap dan paling baik.

3. Penulisan serta penghasilan kitab ini mengambil masa selama seperempat abad (817H-842H) menunjukkan ketelitian dan keluasan perbahasannya.

4. Membahaskan masalah bahasa, ikrab, fiqh, sanad hadis, tingkatan sahih/dhoif dan pelbagai lagi masalah-masalah utama yang hanya ditemui dalam kitab ini.

5. Muqaddimah bagi kitab ini disifatkan sebagai sebuah kunci untuk memahami Sahih al-Bukhari.

Menarik kan?

 

Sangat rugi kalau anda tak sertai sekarang, kerana pengajian tentang Ilmu ini sangat jarang disediakan untuk umum dan secara online sebegini.

Apa Yang Peserta Akan Dapat Di Akhir Webinar Ini?

Menarik kan?

Sangat rugi kalau anda tak sertai sekarang kerana peluang sebegini bukan selalu ada.

Khas Bersama BABA ABDUL RAZAK BIN BORHANUDDIN
(Penyarah Pondok Moden dan Tenaga Pengajar Pakar Turath JKSM)

Baba Abdul Razak bin Borhanuddin

(Penyarah Pondok Moden dan Tenaga Pengajar Pakar Turath JKSM)

Biodata Tuan Guru

Latar Belakang Pengajian

Pondok Pasir Tumbuh
Universiti Al-Azhar

Antara Guru Beliau

Al Marhum Tuan Guru Haji Saleh
Tuan Guru Haji Mohammad
Syeikh Muhammad Nuruddin 
As Syahid Syeikh Imaduddin Iffat 
Syeikh Prof Dr Rifaat Fauzi 
Syeikh Rusydi Qalam Ad Dimasyqi

Pengalaman

Tenaga Pengkuliah Di Masjid dan Surau Negeri Kelantan (10 tahun)
Penterjemah Kitab Fathul Muin (Bab Jual Beli)

 

MasyaAllah, yang bakal memimpin daurah ini adalah Guru yang sangat berpengalaman dalam turath dan berkaliber. Beliau adalah Tenaga Pengajar Pakar Turath, Jabatan Kehakiman Syariah Malaysia merangkap Pensyarah di Pusat Pengajian Pondok YIK, Bachok Kelantan.

Kenali
Pusat Pengajian Darul Fateh

Darul Fateh adalah sebuah platform digital atas talian yang ditubuhkan untuk memberi peluang kepada semua lapisan masyarakat untuk belajar agama melalui kaedah talaqqi secara tersusun dan berperingkat. Idea untuk menubuhkan platform ini adalah untuk menyelesaikan kesukaran orang awam dalam menghadiri majlis talaqqi kitab agama kerana kekangan masa dan peluang yang ada. Dengan menggunakan platform online, semua orang boleh belajar agama tanpa terlepas mana-mana kelas dan dapat ditonton berulang kali pada bila-bila masa sahaja.

 

Untuk pengetahuan anda juga kami telah menjalankan pengajian sebanyak 50 lebih pengajian berkitab sepanjang 2 tahun

Screenshot daripada halaman senarai pengajian di dalam laman web rasmi darul Fateh.

Lebih 3,000 pelajar telah sertai daurah & pengajian online bersama Darul Fateh

Apa Kata Mereka Yang Telah Mengikuti Pengajian Bersama Kami

"Platform terbaik dan memudahkan buat saya untuk murajaah ilmu agama. "


Alhamdulillah ada juga mengikuti kelas pengajian ustaz di bawah anjuran al-fadhil sendiri. Sememangnya kelas bersama guru selalunya diselitkan dengan ilmu yang padat dan amat mudah utk difahami.

Syabas kepada pihak Darul Fateh juga dalam menyediakan platform online supaya lebih memudahkan org awam utk belajar ilmu agama.
Muhammad Anwar
29 Tahun, ljazah Usuluddin

" Dapat murajaah balik bersama rakaman dalam perjalanan ke tempat kerja"


Alhamdulillah... sangat berterima kasih atas inisiatif pihak Ustaz dan Team Darul Fatih memanfaatkan teknologi semasa untuk kami belajar ilmu turath.

Ada beberapa sesi kelas yang saya terlepas kerana tertidur awal kerana kepenatan pada hari bekerja.

Namun, dapat dengar semula sepanjang perjalanan ke tempat kerja keesokan harinya untuk murajaah.

Semoga Allah Taala memberkati usaha besar ini. InsyaAllah sangat bermanfaat buat saya walaupun telah berkahwin sebelas tahun dan mempunyai 3 orang anak.

Sangat banyak yang saya pelajari. Jazaakumullah ahsanal jazak
Abdul Muhaimin bin Abd. Hamid
Guru

" Membantu saya mendalami ilmu agama & pengajian yang betul-betul berfokus. "


Alhamdulillah dengan mengikuti kelas-kelas dan seminar yang di anjurkan oleh ustaz sendiri atau tajaan lain di pimpin oleh ustaz… banyak ilmu yang jelas terang, ikhlas dan amanah dlm menyampaikan ilmu..tidak direka2 untuk meraih keuntungan…

Harapan saya sebagai murid warga emas semoga ustaz istiqomah terus semangat betulkan yg biasa, biasakan yg betul.. Wallahuaalam. Terima kasih.
Hasanah binti Malek
64 Tahun

"Kelas sesuai untuk semua "


Kelas pengajian sesuai buat semua dan pengurusan juga terbaik
Sulaiman Nor
Ahli Perniagaan

Semua testimoni ini menunjukkan bahawa Darul Fateh adalah sebuah platform yang berkesan dan memberi impak yang positif dalam bidang pengajian agama secara atas talian.

Pengajian Ini Ada Sediakan Rakaman Ke?

YA. Sudah Pasti!

Pengajian Daurah Penawar Bagi Hati di bawah Darul Fateh menyediakan rakaman penuh untuk semua kelas-kelas yang dijalankan. Ini bermakna, para pelajar yang terlepas kelas atau ingin menonton semula kelas-kelas sebelumnya, boleh mengakses rakaman tersebut melalui platform yang kami sediakan dan menonton kembali kelas-kelas tersebut pada bila-bila masa yang sesuai untuk mereka.

Dengan adanya rakaman penuh, pelajar juga boleh merujuk semula kepada nota-nota dan bahan-bahan pengajaran yang disediakan oleh guru-guru di dalam kelas. Ini membolehkan pelajar memperdalamkan pemahaman mereka dan mengukuhkan lagi aspek-aspek yang kurang difahami dalam pembelajaran mereka.

Penggunaan rakaman penuh dalam Daurah Penawar Bagi Hati di bawah Darul Fateh ini memperlihatkan bahawa platform ini amat mengambil berat tentang kemudahan dan kesesuaian dalam pembelajaran di dalam kalangan pelajarnya.

Bagaimanakah Bentuk Rakaman Akan Diberikan?

Screenshot daripada halaman sistem portal pelajar yang telah dibangunkan oleh darulfateh.com

Akses Rakaman pengajian akan diberikan melalui Sistem Portal Pelajar yang dibangunkan khas kepada pelajar Darul Fateh untuk mengulangi rakaman pengajian.

1. Tontonan Rakaman Tanpa Had

Rakaman penuh yang disediakan dalam Sistem Portal Pelajar membolehkan para pelajar menonton kelas-kelas pengajian secara tanpa had. Ini bermakna, pelajar boleh menonton rakaman sebanyak mana yang mereka perlukan, pada bila-bila masa yang sesuai untuk mereka, dan setiap kali mereka ingin menonton kembali kelas yang sama.

2. Rakaman Disusun dengan Rapi Bermula Daripada Awal Pengajian Hingga Khatam:

Rakaman kelas yang disediakan dalam Sistem Portal Pelajar disusun dengan rapi, bermula daripada awal pengajian sehingga khatam. Ini membantu pelajar memahami dan mengikuti kelas-kelas pengajian dengan lebih mudah dan tersusun.

3. Fungsi Bookmark Bagi Setiap Pengajian:

Sistem Portal Pelajar juga menyediakan fungsi bookmark yang membolehkan pelajar menyimpan rekod tontonan mereka, dan melanjutkan menonton dari tempat mereka terhenti sebelumnya. Ini memudahkan para pelajar dalam memantau kemajuan pembelajaran mereka dan tidak perlu mencari-cari tempat yang mereka berhenti sebelumnya.

4. Disediakan Sijil Penyertaan Pengajian Berbentuk Digital:

Setelah menamatkan pengajian, pelajar akan menerima sijil penyertaan pengajian dalam bentuk digital. Sijil ini memberi pengiktirafan kepada pelajar atas usaha mereka dalam menyelesaikan pengajian dan dapat digunakan sebagai bukti pengalaman dan pencapaian akademik.

Dengan Sistem Portal Pelajar Darul Fateh, pelajar boleh mengakses pelbagai kelas mengaji secara fleksibel dan boleh menguruskan masa belajar mereka sendiri. Selain itu, penggunaan teknologi dalam pembelajaran membolehkan pelajar mempelajari pelbagai topik dengan lebih efektif dan berkesan, tanpa dihadkan oleh jarak atau masa.

Lebih 3,000 pelajar telah sertai daurah & pengajian online bersama Darul Fateh

Apa Kata Mereka Yang Telah Mengikuti Pengajian Bersama Kami

Bonus dibawah bernilai keseluruhan Rm265. Namun kami berbesar hati untuk berikan Harga Promo ( Hanya Rm 35 Sahaja ) apabila anda mendaftar Pakej Gold

#BONUS 1: Kelas Live

Anda dapat memasuki daurah secara online melalui aplikasi Zoom secara “Real Time”. Ini pasti akan mengujakan bagi sesetengah penuntut ilmu kerana kita belajar secara real time bersama dengan guru.

#BONUS 2: Rakaman Kelas Diskusi Hadis Lailatul Qadar (Bernilai RM 37)

Jika ada tertinggal kelas atau ingin mengulangkaji, kami sediakan rakaman penuh kelas daripada awal sampai khatam. Semoga rakaman ini membantu kefahaman anda sebagai peserta Daurah ini.

#BONUS 3: Rakaman Daurah Feqh Puasa daripada Kitab Minhaj Tolibin (Bernilai RM121)

Anda juga akan dibekalkan dengan rakaman pengajian tentang hukum-hakam ibadah Puasa. In Syaa Allah anda dapat memahami ibadah Puasa dengan lebih detail melalui rakaman ini.

#BONUS 4: PDF Terjemahan Kitab Puasa daripada Kitab Minhaj (Bernilai RM 20)

PDF Terjemahan ini anda boleh jadikan sebagai rujukan tambahan atau        tambahan koleksi sebagai jalan untuk memahami hukum-hakam puasa.

#BONUS 5: Rakaman Webinar Dhobit Kitab (Bernilai RM30)

Ada PDF Dhobit Kitab sahaja tanpa penerangan mesti terasa agak janggal kan? Justeru kami akan berikan juga kepada anda Rakaman Penerangan PDF Rumuz Dhobit Kitab ini. Penerangan disampaikan oleh Baba Abdul Razak selaku Tenaga Pakar Turath, Jabatan Kehakiman Mahkamah Syariah Malaysia merangkap Pensyarah di Pusat Pengajian Pondok YIK, Bachok.

#BONUS 6: PDF Rumuz Dhobit v2 (bernilai Rm 30)

Bagi peserta yang daftar pakej Gold, anda akan mendapatkan PDF Rumuz Dhobit Kitab. PDF ini menerangkan berkaitan Rumuz atau formula untuk anda dhobit kitab Arab.

Alhamdulillah. Banyaknya bonus. Semua ini anda akan dapat apabila mendaftar Pakej GOLD. Dapatkan pakej GOLD sekarang dan anda jimat RM 230.

Saya Dah Jelas,
Macam Mana Nak Daftar?

Daftar pengajian dengan ikuti 3 langkah mudah.

1. Isi Maklumat Di Borang Pendaftaran

Isi maklumat anda seperti nama, no. telefon & email di ruangan borang pendaftaran.

2. Masukkan Butiran Kad

Masukkan Butiran Kad ATM/Debit atau Kad Kredit anda di ruangan pembayaran

3. Tekan Butang Daftar Sekarang

Tekan butang Daftar Sekarang untuk menyempurnakan pendaftaran.

Sertai Diskusi Hadis Lailatul Qadar
Sekarang Dengan 3 Pakej Menarik

Jangan lepaskan peluang keemasan ini. Daftar Daurah sekarang.

YURAN PROMOSI bermula RM15 sahaja.

Soalan-Soalan Lazim

Ya, buat masa sekarang kami akan adakan kelas ini secara bulanan sebanyak 12 Kelas sebulan bersamaan 3 kelas seminggu pada hari Ahad, Isnin dan Selasa.

Buat masa sekarang kami adakan Yuran Peserta Yang Daftar Awal hanya RM50 sebulan. Dan yuran ini akan naik apabila melebihi kuota yang telah ditetapkan.

Untuk pembayaran, kami hanya menerima pembayaran melalui Kad ATM/Debit / Kad Kredit sahaja.

Boleh Sahaja transfer nanti kena hubungi admin. 

Cuma kami sangat sarankan untuk membuat pembayaran melalui Kad Debit atau Kad Kredit.

Ya boleh, anda boleh batalkan langganan anda pada bila-bila masa dengan menghubungi Admin kami.

wa.me/601111916346

Tiada apa-apa cas tersembunyi yang akan dikenakan.

MONEY BACK GUARANTEE

Jika anda sudah tonton semua Live, video daurah, belajar ilmu dan lakukan tindakan dengan ilmu yang telah dikongsikan tetapi tiada sebarang manfaat yang ada perolehi dalam masa 30 hari, kami sedia pulangkan wang anda semula tanpa banyak soal.

KAMI MENERIMA BAYARAN SEPERTI DIBAWAH: