Belajar Ilmu Aqidah Melalui Kitab Manhaji Fiqh Syafie.

Dan Mungkin Ini yang Sedang Anda Hadapi

Kami faham sangat keadaan anda dengan dunia sekarang sebab kami juga pernah berada dalam situasi seperti anda.
Sebab itu kami di Darul Fateh nak bantu anda dengan 1 solusi menarik iaitu

Memperkenalkan

Daurah Matan Zubad (Bab Muqaddimah & Usuluddin)

Tarikh Pengajian

Bermula 16 Julai 2024

Masa Pengajian

9.30 Malam

Medium Pengajian

Pengajian berlangsung di Facebook Tertutup

Apa Yang Menarik Tentang
Kitab Matan Zubad?

1. Kitab Matan Ṣafwat Zubad merupakan karya penting di dalam fiqh Syāfi‘ī yang telah ditulis oleh seorang tokoh berwibawa abad kesembilan, al-‘Allāmah al-Faqīh Syekh Aḥmad bin Ḥusayn bin Arsalān (atau Raslān) al-Ramlī (wft. 844 H) - raḥimahuLlāh.

2. Karya ini disusun dengan nazam yang serasi, pemilihan kata yang teliti, serta dilengkapi dengan nasihat-nasihat yang membimbing akal dan hati. Nazamnya dengan jinas (Dua perkataan yang hampir serupa dari segi sebutan tetapi berbeza dari segi maksud) dan sajak, sehingga mudah difahami oleh orang yang bijak.

3. Sangat baik untuk dihafal sebagai dalil, hujah yang kuat untuk dinukil.

4. Keutamaannya tidak dapat dinafi, manakala keunggulannya tidak dapat diingkari, bahkan disaksi oleh ramai ulama berwibawa sepanjang zaman berganti.

5. Puluhan kitab syarah telah menjelaskan, ribuan kuliah telah diadakan, sebagai bukti keutamaan berzaman dan kewibawaan yang tidak tergantikan.

Di samping kitab-kitab syarahnya, kitab al-Tahrirnya juga telah diringkaskan dan disusun dalam bentuk nazam oleh al-Imam Syarafuddin Yahya al-‘Imrithi al-Syafi’i (989H) dengan karyanya yang berjudul al-Taysir fi Nazhm al-Tahrir fi al-Fiqh al-Syafi’i.

Apa Yang Peserta Akan Dapat Di Akhir Webinar Ini?

Menarik kan?

Sangat rugi kalau anda tak sertai sekarang kerana peluang sebegini bukan selalu ada.

Khas Bersama Tuan Guru Azrihisham

tuan-guru-azri-hisyam-pondok-pasir-tumbuh-darul-fateh-laman-talaqqi-online
Tuan Guru Azrihisham

(Sohibul Manhal An-Nushiy)

Biodata Tuan Guru

Latar Belakang Pengajian

Pondok Pasir Tumbuh
Universiti Al-Azhar

Antara Guru Beliau

Al Marhum Tuan Guru Haji Saleh
Tuan Guru Haji Mohammad
Syeikh Muhammad Nuruddin 
As Syahid Syeikh Imaduddin Iffat 
Syeikh Prof Dr Rifaat Fauzi 
Syeikh Rusydi Qalam Ad Dimasyqi

Pengalaman

Tenaga Pengkuliah Di Masjid dan Surau Negeri Kelantan (10 tahun)
Penterjemah Kitab Fathul Muin (Bab Jual Beli)

 

Tuan Guru merupakan bekas pelajar Pondok Pasir Tumboh. Beliau terpilih mengikuti pengajian di Kuliah Pondok yang mana penilaian kemasukan ke sana sangat ketat. Beliau aktif berdakwah, memimpin pengajian berkitab dan tazkirah di seluruh Kelantan sejak puluhan tahun. Seusai belajar, beliau terus berkhidmat mengajar dan mendidik masyarakat di seluruh Kelantan. Hasil karya beliau yang terbaru adalah Ringkasan Kitab Penawar Bagi Hati.

Kenali
Pusat Pengajian Darul Fateh

Darul Fateh adalah sebuah platform digital atas talian yang ditubuhkan untuk memberi peluang kepada semua lapisan masyarakat untuk belajar agama melalui kaedah talaqqi secara tersusun dan berperingkat. Idea untuk menubuhkan platform ini adalah untuk menyelesaikan kesukaran orang awam dalam menghadiri majlis talaqqi kitab agama kerana kekangan masa dan peluang yang ada. Dengan menggunakan platform online, semua orang boleh belajar agama tanpa terlepas mana-mana kelas dan dapat ditonton berulang kali pada bila-bila masa sahaja.

 

Untuk pengetahuan anda juga kami telah menjalankan pengajian sebanyak 50 lebih pengajian berkitab sepanjang 2 tahun

Screenshot daripada halaman senarai pengajian di dalam laman web rasmi darul Fateh.

Lebih 3,000 pelajar telah sertai daurah & pengajian online bersama Darul Fateh

Apa Kata Mereka Yang Telah Mengikuti Pengajian Bersama Kami

"Platform terbaik buat saya untuk murajaah semula "


Alhamdulillah best dengar pengisian daripada tuan guru yang senang untuk difahami dan dihadam.

Walaupun dalam bentuk daurah, alhamdulillah dapat rangkum semua ilmu bab munakahat.

Terima kasih kepada tuan guru dan penganjur atas usaha untuk sebarkan kefahaman kepada masyarakat supaya masyarakat hidup dalam panduan islam bukan jahil semata.

Semoga usaha ini dinilai oleh Allah SWT sebagai ganjaran di akhirat sana nanti.
Siti Nursyafilza binti Abdul Ghani
ljazah Usuluddin

" Dapat murajaah balik bersama rakaman dalam perjalanan ke tempat kerja"


Alhamdulillah... sangat berterima kasih atas inisiatif pihak Ustaz dan Team Darul Fatih memanfaatkan teknologi semasa untuk kami belajar ilmu turath.

Ada beberapa sesi kelas yang saya terlepas kerana tertidur awal kerana kepenatan pada hari bekerja.

Namun, dapat dengar semula sepanjang perjalanan ke tempat kerja keesokan harinya untuk murajaah.

Semoga Allah Taala memberkati usaha besar ini. InsyaAllah sangat bermanfaat buat saya walaupun telah berkahwin sebelas tahun dan mempunyai 3 orang anak.

Sangat banyak yang saya pelajari. Jazaakumullah ahsanal jazak
Abdul Muhaimin bin Abd. Hamid
Guru

" Membantu saya mengenali kekuatan dan kelemahan saya dalam mempelajari Bahasa Arab "


Alhamdulillah dan, terima kasih kepada ustz khairul faris yang memberikan pergajian yang terbaik yang konstruktif dan mendalam.

Saya menghargai waktu yang dihabiskan oleh guru untuk memberikan perhatian pribadi kepada setiap Pendegar. Ustz sngt membantu saya untuk mengenali kekuatan dan kelemahan saya dalam mempelajari Bahasa Arab.

Saya juga senang dengan kesediaan Ustz untuk menjawab pertanyaan dan memberikan penjelasan tambahan ketika diperlukan.
Muhammad Nur Ikhwan bin Mukhzan
Mahasiswa Bahasa arab

"Kelas sesuai untuk semua "


Kelas pengajian sesuai buat semua dan pengurusan juga terbaik
Sulaiman Nor
Ahli Perniagaan

Semua testimoni ini menunjukkan bahawa Darul Fateh adalah sebuah platform yang berkesan dan memberi impak yang positif dalam bidang pengajian agama secara atas talian.

Pengajian Ini Ada Sediakan Rakaman Ke?

YA. Sudah Pasti!

Pengajian Daurah Penawar Bagi Hati di bawah Darul Fateh menyediakan rakaman penuh untuk semua kelas-kelas yang dijalankan. Ini bermakna, para pelajar yang terlepas kelas atau ingin menonton semula kelas-kelas sebelumnya, boleh mengakses rakaman tersebut melalui platform yang kami sediakan dan menonton kembali kelas-kelas tersebut pada bila-bila masa yang sesuai untuk mereka.

Dengan adanya rakaman penuh, pelajar juga boleh merujuk semula kepada nota-nota dan bahan-bahan pengajaran yang disediakan oleh guru-guru di dalam kelas. Ini membolehkan pelajar memperdalamkan pemahaman mereka dan mengukuhkan lagi aspek-aspek yang kurang difahami dalam pembelajaran mereka.

Penggunaan rakaman penuh dalam Daurah Penawar Bagi Hati di bawah Darul Fateh ini memperlihatkan bahawa platform ini amat mengambil berat tentang kemudahan dan kesesuaian dalam pembelajaran di dalam kalangan pelajarnya.

Bagaimanakah Bentuk Rakaman Akan Diberikan?

Screenshot daripada halaman sistem portal pelajar yang telah dibangunkan oleh darulfateh.com

Akses Rakaman pengajian akan diberikan melalui Sistem Portal Pelajar yang dibangunkan khas kepada pelajar Darul Fateh untuk mengulangi rakaman pengajian.

1. Tontonan Rakaman Tanpa Had

Rakaman penuh yang disediakan dalam Sistem Portal Pelajar membolehkan para pelajar menonton kelas-kelas pengajian secara tanpa had. Ini bermakna, pelajar boleh menonton rakaman sebanyak mana yang mereka perlukan, pada bila-bila masa yang sesuai untuk mereka, dan setiap kali mereka ingin menonton kembali kelas yang sama.

2. Rakaman Disusun dengan Rapi Bermula Daripada Awal Pengajian Hingga Khatam:

Rakaman kelas yang disediakan dalam Sistem Portal Pelajar disusun dengan rapi, bermula daripada awal pengajian sehingga khatam. Ini membantu pelajar memahami dan mengikuti kelas-kelas pengajian dengan lebih mudah dan tersusun.

3. Fungsi Bookmark Bagi Setiap Pengajian:

Sistem Portal Pelajar juga menyediakan fungsi bookmark yang membolehkan pelajar menyimpan rekod tontonan mereka, dan melanjutkan menonton dari tempat mereka terhenti sebelumnya. Ini memudahkan para pelajar dalam memantau kemajuan pembelajaran mereka dan tidak perlu mencari-cari tempat yang mereka berhenti sebelumnya.

4. Disediakan Sijil Penyertaan Pengajian Berbentuk Digital:

Setelah menamatkan pengajian, pelajar akan menerima sijil penyertaan pengajian dalam bentuk digital. Sijil ini memberi pengiktirafan kepada pelajar atas usaha mereka dalam menyelesaikan pengajian dan dapat digunakan sebagai bukti pengalaman dan pencapaian akademik.

Dengan Sistem Portal Pelajar Darul Fateh, pelajar boleh mengakses pelbagai kelas mengaji secara fleksibel dan boleh menguruskan masa belajar mereka sendiri. Selain itu, penggunaan teknologi dalam pembelajaran membolehkan pelajar mempelajari pelbagai topik dengan lebih efektif dan berkesan, tanpa dihadkan oleh jarak atau masa.

Lebih 3,000 pelajar telah sertai daurah & pengajian online bersama Darul Fateh

Apa Kata Mereka Yang Telah Mengikuti Pengajian Bersama Kami

Bonus dibawah bernilai keseluruhan Rm490. Namun kami berbesar hati untuk berikan Harga Promo ( Hanya Rm 95 Sahaja ) apabila anda mendaftar Pakej Gold

#BONUS 1: Kelas Live

Anda dapat memasuki daurah secara online melalui aplikasi Zoom secara “Real Time”. Ini pasti akan mengujakan bagi sesetengah penuntut ilmu kerana kita belajar secara real time bersama dengan guru.

#BONUS 2: Rakaman Kelas Daurah Muamalat Matan Zubad bersama Panel (Bernilai RM 149)

Jika ada tertinggal kelas atau ingin mengulangkaji, kami sediakan rakaman penuh kelas daripada awal sampai khatam. Semoga rakaman ini membantu kefahaman anda sebagai peserta Daurah ini.

#BONUS 3: PDF Dhobit Matan Zubad Bab Muamalat (Bernilai RM 20)

Peserta pakej Gold akan dibekalkan PDF Pengajian yang ada ruang kosong untuk anda Dhobit.

Dhobit adalah satu catatan yang membantu kita untuk memahami bahasa kitab. Bagi yang ingin memahami isi kitab, maka dhobit dari para guru amat membantu.

#BONUS 4: Rakaman Daurah Feqah Muamalat daripada Kitab Fathul Muin (RM 127)

Antara cara untuk memahami satu bidang ilmu adalah belajar menggunakan pelbagai kitab dalam bidang ilmu yang sama. Setiap kitab ada faedah dan kelebihan yang tersendiri. Khas untuk Pakej GOLD, anda akan mendapatkan rakaman pengajian ini daripada awal sampai khatam Bab Muamalat.

#BONUS 5: PDF Terjemahan Kitab Fathul Muin Bab Jual Beli oleh Ust Khairul Anuar (Bernilai RM 20)

Ingat lagi tentang kelebihan mengaji kitab yang pelbagai? Kami sediakan rakaman Fathul Muin khas untuk anda, jangan fikir kami beri itu sahaja, kami siap sediakan kepada anda terjemahannya lagi.

#BONUS 6: PDF Rumuz Dhobit v2 (bernilai Rm 30)

Bagi peserta yang daftar pakej Gold, anda akan mendapatkan PDF Rumuz Dhobit Kitab. PDF ini menerangkan berkaitan Rumuz atau formula untuk anda dhobit kitab Arab.

#BONUS 7: Rakaman Webinar Rumuz Dhobit Kitab
(bernilai Rm 30.00)

Ada PDF Dhobit Kitab sahaja tanpa penerangan mesti terasa agak janggal kan? Justeru kami akan berikan juga kepada anda Rakaman Penerangan PDF Rumuz Dhobit Kitab ini. Penerangan disampaikan oleh Baba Abdul Razak selaku Tenaga Pakar Turath, Jabatan Kehakiman Mahkamah Syariah Malaysia merangkap Pensyarah di Pusat Pengajian Pondok YIK, Bachok.

Saya Dah Jelas,
Macam Mana Nak Daftar?

Daftar pengajian dengan ikuti 3 langkah mudah.

1. Isi Maklumat Di Borang Pendaftaran

Isi maklumat anda seperti nama, no. telefon & email di ruangan borang pendaftaran.

2. Masukkan Butiran Kad

Masukkan Butiran Kad ATM/Debit atau Kad Kredit anda di ruangan pembayaran

3. Tekan Butang Daftar Sekarang

Tekan butang Daftar Sekarang untuk menyempurnakan pendaftaran.

Sertai Daurah Matan Zubad Bab Muqaddimah & Usuluddin
Sekarang Dengan 2 Kaedah Yang Menarik

Buat pengetahuan semua, untuk menyertai pengajian ini anda boleh menyertai dengan dua kaedah.

Pakej Keahlian

Pakej Pertama: 
Iaitu melalui pendaftaran dengan menjadi sebahagian daripada Ahli Darul Fateh kami dengan yuran komitmen hanya RM30/sebulan.

KEAHLIAN DARUL FATEH

Yuran ini adalah yuran keahlian bagi ahli Darul Fateh.
RM 30
00
/Sebulan
  • Semua Bonus-bonus Daripada Pakej Sekali Bayar.
  • Dapat Lebih 50 Akses Rakaman Pengajian Yang Telah Khatam Bagi Sesi Lepas
  • Hadiah daripada kami : Akses Rakaman Daurah terpilih akan datang
  • Portal Eksklusif Ahli Darul Fateh
  • PDF Library Kitab.
    (Terhad kepada 150 orang terawal sahaja).
  • PDF & Ebook Eksklusif keluaran Darul Fateh.
    (Terhad kepada 150 orang terawal sahaja).
Promosi

Pakej 1 Kali Bayar

Pakej Kedua: 
Iaitu melalui pendaftaran secara  1 kali pembayaran dengan 3 Pakej Menarik.

Soalan-Soalan Lazim

Ya, buat masa sekarang kami akan adakan kelas ini secara bulanan sebanyak 12 Kelas sebulan bersamaan 3 kelas seminggu pada hari Ahad, Isnin dan Selasa.

Buat masa sekarang kami adakan Yuran Peserta Yang Daftar Awal hanya RM50 sebulan. Dan yuran ini akan naik apabila melebihi kuota yang telah ditetapkan.

Untuk pembayaran, kami hanya menerima pembayaran melalui Kad ATM/Debit / Kad Kredit sahaja.

Boleh Sahaja transfer nanti kena hubungi admin. 

Cuma kami sangat sarankan untuk membuat pembayaran melalui Kad Debit atau Kad Kredit.

Ya boleh, anda boleh batalkan langganan anda pada bila-bila masa dengan menghubungi Admin kami.

wa.me/601111916346

Tiada apa-apa cas tersembunyi yang akan dikenakan.

Bimbang Tak Berpuas Hati Dengan Langganan Ini?

JAMINAN PULANGAN WANG

Jangan bimbang, jika anda tak berpuas hati, anda boleh batalkan langganan anda pada bila-bila masa sahaja dan kami akan kembalikan wang langganan semasa anda tanpa sebarang soalan.

Bahkan anda boleh mencuba sistem ini dengan 7 Hari Percubaan PERCUMA.

Dah bersedia untuk menjadi Ahli Darul Fateh dan akses semua rakaman pengajian?
Klik butang di bawah sekarang!

Soalan-Soalan Lazim

Untuk pembayaran, kami hanya menerima pembayaran melalui Kad Debit / Kad Kredit sahaja.

Ya boleh, anda boleh batalkan langganan anda pada bila-bila masa dengan menghubungi Admin kami.

wa.me/601111916346

Tiada apa-apa cas tersembunyi yang akan dikenakan.

Tidak, Kuliah Pondok merupakan program berbeza.

Tidak, ebook ini adalah bersifat pinjaman selama mana langganan berlangsung. Jika anda, berhenti langganan anda diminta delete Ebook yang di muat turun tersebut.