0(0)

Daurah Akidah: Misbahul Munir

  • Categories Tauhid
  • Last Update 25/11/2021

Penerangan

Kitab Misbahul Munir

Kitab karangan Tuan Guru Abdul Aziz bin Ismail al-Fathoni adalah kitab yang membicarakan berkenaan iktikad Ahlu Sunnah wal Jamaah secara tuntas dan mendalam. Ibarat dan huraian yang digunakan ringkas dan santai serta mudah untuk difahami oleh orang awam.

5 Kelebihan Daurah

1 – Rakaman Penuh Daurah
Darul Fateh menyediakan akses Rakaman penuh pengajian kepada semua peserta Daurah. Ini sebagai rujukan kepada peserta untuk mengulangkaji Pengajian Daurah ataupun bagi peserta yang tidak dapat sempat menyertai daurah ini.

*Rakaman pengajian akan dapat di akses akaun masing-masing

2 – Pdf Percuma
Kami menyediakan PDF Kitab Misbahul Munir khusus untuk peserta. Anda boleh download dan print PDF untuk tujuan pembelajaran

3 – Sesi Soal Jawab
Peserta diberikan peluang untuk bertanya soalan berkaitan pengajian kepada Tuan Guru.

4 – Poster Simbol/Rumus Dhobit Kitab
Kata guru kami : Antara pengikat antara seorang penuntut ilmu dengan kitab ialah Dhobit ataupun catatan yang ditulis semasa pengajian. Jadi, penting bagi penuntut ilmu untuk menjaga dhobit-dhobit kitab supaya dhobit yang kita tulis itu dapat difahami dan dapat menjadi rujukan kepada kita kelak. Oleh itu, kami ingin berkongsi poster Rumus Dhobit Kitab yang kebiasaan ramai pelajar pondok dan guru menggunakan simbol ini sebagai rujukan bagi dhobit kitab mereka.

5 – Sijil Penyertaan Daurah
Peserta juga akan mendapat Sijil penyertaan Daurah daripada Pihak Darul Fateh. Dalam sijil akan tertulis nama khusus setiap peserta dan setiap sijil mempunyai no. rujukan masing-masing. Tambahan pula, sijil ini mempunyai tandatangan asli daripada Tuan Guru.

Topik Yang Akan Dipelajari

13 Lessons

Bahan Download Daurah Misbahul Munir

PDF Kitab Misbahul Munir
Poster Simbol / Rumuz Dhobit Kitab

Rakaman Daurah

Biodata Tenaga Pengajar

5.00 (7 ratings)

8 Courses

0 students

5.00 (4 ratings)

2 Courses

206 students

Daurah-akidah-misbahul-munir-darul-fateh
RM100.00

Enrolment validity: 365 days

Shopping Cart

Want to receive push notifications for all major on-site activities?